ontdek ons aanbod AGF-versproducten.

Dankzij onze jarenlange ervaring in Latijns-Amerika is Mondial Food Solutions gespecialiseerd in het importeren van exotisch fruit rechtstreeks vanuit de landen van herkomst.

exotisch fruit met een focus op bananen.

Hoewel Mondial Food Solutions zich met name richt op het importeren van bananen, maken ook andere soorten exotisch fruit onderdeel uit van ons assortiment. Zo importeren wij onder andere mango’s, ananassen, avocado’s en diverse soorten citrusfruit. Bovenop ons bestaande aanbod is Mondial Food Solutions continu bezig met het ontdekken van nieuwe markten. Zo leggen wij onszelf momenteel toe op het importeren van versproducten uit landen in Noord- en West-Afrika. Interesse in de AGF-versproducten van Mondial Food Solutions of heeft u specifieke wensen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Import: rechtstreeks van de bron.

Door rechtstreeks contact met buitenlandse telers en agenten waarmee wij een samenwerkingsverband hebben, zijn wij in staat een continue importstroom van versproducten te genereren, welke wekelijks beschikbaar is voor onze klanten. Het zeer gedreven team van Mondial Food Solutions spant zich dagelijks in om het gehele importproces voor iedere individuele container op de juiste wijze op te volgen, waarbij een grote dosis inzet en nauw contact met de leverancier, het schakelen tussen fungerende transitairs en tevens de scheepvaartrederijen vereist is.

Vrachtwagens op truckstop

AFZET & EXPORT: Rechtstreeks NAAR de RETAIL.

Mondial Food Solutions verhandelt producten richting de retail in diverse Europese landen. Wij kiezen ervoor om in ons internationale netwerk te werken met betrouwbare partners met wie wij al jaren een goede relatie hebben. Het fundament van deze goede verstandhouding is natuurlijk gebaseerd op het bieden van de juiste prijs-kwaliteitverhouding voor onze producten, tegelijkertijd zorgt onze continuïteit ervoor dat klanten op dag- en weekbasis daadwerkelijk producten bij ons kunnen aankopen. Door recente samenwerkingen met ervaren AGF-handelsagenten heeft Mondial Food Solutions haar afzet van diverse kwaliteiten en verpakkingen daarbij kunnen uitbreiden naar nieuwe markten. Wij prefereren een zo direct mogelijke afzet vanaf de bron naar de eindconsument onder het mom van ‘korte lijnen’, waarbij we dus tevens oog hebben voor de tussenhandelaar.

relaties en partners.

  • Telers en exporteurs in Latijns-Amerika
  • Telers en exporteurs in overige exportlanden
  • Handelsagenten binnen de AGF-sector in binnen- en buitenland
  • Containertransporteurs
  • Kwaliteitscontrolebureaus
  • Op- en overslag bedrijven
  • Agenten en logistieke dienstverleners voor douanedocumenten
  • Klanten in Nederland en overige EU-landen
  • Klanten buiten de Europese Unie
Groene bananen gedragen door bananenplukker op bananenplantage
Kartonnen dozen verpakte groene bananen

bijkoop en daghandel.

Onze klanten zijn continu op zoek naar extra volumes aan versproducten. Daarom is Mondial Food Solutions naast rechtstreekse import ook de ideale partner in de daghandel voor de afzet van versproducten van andere importeurs. Aangezien wij zorgvuldig omgaan met de kwantiteit aan importproducten gezien bijkomende risico’s, bedienen wij onze klanten graag dagelijks in de daghandel. Zo zoeken wij op basis van marktonderzoek en samenwerkingsverbanden met AGF-handelsagenten dagelijks actief naar extra volumes versproducten. Dit zijn vaak producten van uitstekende kwaliteit waar, om wat voor reden dan ook, niet tijdig de juiste afzet voor is gevonden. Wij bieden importeurs hiermee een extra afzetkanaal voor hun versproducten aan.

Lees meer

kwaliteitscontroles van onze AGF-versproducten.

Mondial Food Solutions staat in voor de kwaliteit van haar dagelijkse dienstverlening en de door ons verhandelde versproducten. Zo werken wij samen met zeer ervaren kwaliteitscontrolebureaus in binnen- en buitenland. Op ons verzoek keuren zij dagelijks onze producten conform onze wensen. Doorgaans vindt er een binnenkomende kwaliteitskeuring plaats van alle door ons ingekochte versproducten. Daarnaast wordt de kwaliteit van de goederen ook gemonitord gedurende de opslag. Bij klanten met een verre bestemming voeren wij tevens een uitgaande kwaliteitskeuring uit.

op- en overslag en transport.

Zaken doen met Mondial Food Solutions betekent dat u profiteert van een netwerk aan betrouwbare partners op het gebied van zowel op- en overslag als transport van alle versproducten. Zo voldoen onze uitsluitend gerenommeerde op- en overslag partners aan onze strenge selectiecriteria. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van onze dienstverlening waarborgen, bijvoorbeeld op het gebied van de juiste koelopslag voor onze producten. Zo worden onze producten altijd onder de correcte omstandigheden opgeslagen na aankomst en vóór levering aan u als klant. Tevens zijn onze op- en overslag partners in het bezit van alle benodigde certificeringen, waaronder BRC, ECOSTARS, SKAL en AEO.

Lees meer
Logo SKAL BIO CONTROLE
Beurs in Rusland

dienstverlening handelsrelaties buiten de eu.

Mondial Food Solutions is in staat te fungeren als handelspartner en dienstverlenend orgaan voor gewaardeerde relaties uit landen binnen én buiten de Europese Unie. Voor landen buiten de EU fungeert Mondial Food Solutions als tussenschakel, waarbij wij de in- en verkoop plus alle benodigde exportdocumentatie en het labelen van goederen verzorgen. In bepaalde gevallen brengt dit de nodige uitdagingen met zich mee, zoals de handel naar en met betrouwbare handelsrelaties in Rusland. Een uitdaging die wij met onze ervaring natuurlijk graag aangaan, met inachtneming van alle op dit moment geldende EU-sanctiemaatregelen (o.a. uitsluitend betalingsverkeer met banken welke niet zijn uitgesloten van het internationale betalingssysteem SWIFT).

CONTACT MET MONDIAL FOOD SOLUTIONS.

Neem contact op via +31 (0) 24 8200228, info@mondialfoodsolutions.com of klik op onderstaande button en vul het contactformulier in.